retrohackers.com
http://retrohackers.com/

D64 mount plugin
http://retrohackers.com/viewtopic.php?f=6&t=137
Page 4 of 7

Author:  tnt/beyond force [ Tue Aug 08, 2006 2:08 pm ]
Post subject: 

Ebster wrote:
so how far is save support?

"One week after I'm sure plugin does indeed access correct sectors with every card" is pretty safe assumption. While crashes are bad when loading, they are still pretty harmless compared to random trashing of data during save.

After I've fixed all known bugs I will release read-only version at CSDb, just to get more bug reports. After fixing any new bugs it may be safe to assume that plugin is ready for writing to card.

Author:  tnt/beyond force [ Tue Aug 08, 2006 4:19 pm ]
Post subject: 

Please let me know if it works better now. I think I fixed the buffer bug, but I'd like to hear if it still fails with your cards.

Author:  paulm [ Tue Aug 08, 2006 10:11 pm ]
Post subject:  new d64 plug in

d64 browser is messed up it displays junk when you do load "*",8
it does not list d64 files like load "$",8
i think its trying to load the program commands instead of the directory

Author:  Ebster [ Wed Aug 09, 2006 2:25 am ]
Post subject: 

...hangs while "searching for..." :cry:

Author:  tnt/beyond force [ Wed Aug 09, 2006 8:21 am ]
Post subject: 

I found a bug in cluster chain scanner yesterday. It was introduced when I duplicated card reading routines for the entry screen, and results in reading cluster chain into wrong buffer altogether sometimes. Symptoms are hangs in directory/image scanning and apparently garbled image contents (images are ok, they are just read from wrong part of card).

I hope that's the last one.

Author:  paulm [ Wed Aug 09, 2006 9:21 am ]
Post subject:  reformated card

I thought i cut an long story short. so oliver says thats he trashed the d64 writer in the v3 bois may be tnt you could fit more code in and make it run a side with your plug in.
cheers
paul

Author:  Ebster [ Wed Aug 09, 2006 9:47 am ]
Post subject: 

that´s weird - I EXPIRIENCED THE SAME THING PAULM DID! just when i thought my card reader would be rubbish... i renamed your last plugin on the sd card just to keep it as a copy. copied the new plugin on the card, gave it a try, saw that it did not work for me, deleted it and renamed the once working plugin back again. now this one does not work either anymore. only loads the first file... i´m getting a little frustrated because i´m having issues i do not understand here. could you give me a link with the former plugin please?

p.s. wasn´t it supposed to say load"*",8,1 when pressing shift and return? i can´t quite remember but at the moment when i press shift and return it just says load"*", loads and runs the first file and then doesn´t continue loading...

thanks in advance!

Author:  tnt/beyond force [ Wed Aug 09, 2006 10:34 am ]
Post subject: 

Ebster wrote:
p.s. wasn´t it supposed to say load"*",8,1 when pressing shift and return?

lO"*",8,1<cr>rU<cr> doesn't fit into keyboard buffer, so there is a kludge which ignores device number for the first load if autostart is used (it also sets last used device correctly, so programs using it don't try to access tape).
That kludge doesn't set the secondary address (",1" part) but as autostart only works with BASIC programs that's not much of a problem. Most load"*",8,1 autostarting programs load over BASIC/kernal vectors and that usually means losing MMC64 patches, so I don't see reason to try supporting them. IDE64 doesn't, either.

Wait until tonight for the (hopefully) fixed version, as I've already found and identified the bug - I just didn't like the idea of another night with only 4-5 hours of sleep so I went to bed instead of fixing it last nigh.

Author:  Ebster [ Wed Aug 09, 2006 10:53 am ]
Post subject: 

...reminds me of that great hit by faithless... i can´t get no sleep :D

looking forward for any new release - i´m on my summer holidays, so plenty of time for testing :wink:

anyway, take your time!

Author:  tnt/beyond force [ Wed Aug 09, 2006 6:40 pm ]
Post subject: 

Ebster wrote:
...reminds me of that great hit by faithless... i can´t get no sleep :D


And when weekend comes ;)

Anyway, plugin might work a bit better now.

Author:  paulm [ Wed Aug 09, 2006 10:29 pm ]
Post subject:  7 up spot

yep thanks again tnt it works cool
i rebuilt spot with dir master in d64 format and the new plug now kicks a**

cheers again paul

Author:  Ebster [ Wed Aug 09, 2006 10:30 pm ]
Post subject: 

:lol: ...used to sing "i can´t get no sleep" in my dentistry exams - horrible time that was...

any place to download?

edit: ok, i got it!

Author:  Ebster [ Wed Aug 09, 2006 10:52 pm ]
Post subject: 

and it seems to work again...

Author:  tnt/beyond force [ Thu Aug 10, 2006 9:39 am ]
Post subject: 

Ebster wrote:
and it seems to work again...
Great.

There were two bugs size of an overweight elephant:
- FAT buffer wasn't initialized correctly in the beginning
- directory scanner used block read meant for resident plugin, reading correct FAT data into wrong buffer :oops:

Both result of changes in multidisk support, which I foolishly hacked together just before leaving town for a couple of days.

Author:  tnt/beyond force [ Thu Aug 10, 2006 11:18 pm ]
Post subject: 

Ok, final version before grand opening uploaded. Directory display in entry screen works again.

Page 4 of 7 All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/